Semua bilik poker komersial The Oregon Legislators akan menutup semua bilik poker komersial

Semua bilik poker komersial Oregon boleh ditutup jika Senat dan Gabenor Kate Brown menandatangani rang undang-undang yang diluluskan di Rumah Oregon pada Khamis lalu. HB 2190, yang mengubah maksud “perjudian sosial” untuk tujuan peraturan perjudian, diluluskan dengan undian 39-16 dengan 5 ahli tidak mengundi. Rang undang-undang itu diperkenalkan pada 9 Januari dan telah menyaksikan 10 tindakan setakat ini termasuk slaid ke meja Presiden di Dewan Negara.

Rang undang-undang itu akan membenarkan bandar dan daerah seperti Portland dan Multnomah County, di mana kebanyakan daripada 20 dewan bukan untung di negeri itu sedang beroperasi, hanya membenarkan permainan poker “sosial” apabila dikendalikan oleh organisasi keagamaan, persaudaraan atau kebajikan. Menurut laporan 26 April 2013 di oregonlive.com, ini bukanlah lelaran pertama rang undang-undang yang dikatakan penggubal undang-undang anti-perjudian akan merombak peruntukan perjudian sosial yang berkuat kuasa pada 1980-an dan tidak sepatutnya bertujuan untuk membenarkan sarang poker atau kelab.

Bilik poker Oregon berfungsi dengan pemain yang mengejar periuk komuniti, tidak seperti permainan kasino di mana pemain bertaruh sendiri secara kebetulan atau peniaga. Rumah itu tidak merapu dan peniaga hanya dibenarkan dibayar pada panduan, yang mungkin akan berubah sama ada bil diteruskan atau tidak.

Bilik menghasilkan wang dengan bayaran tambahan, seperti yuran kemasukan $10 dengan penjualan minuman dan makanan. Menurut beberapa pemilik bilik kad, membiarkan kelab terbuka menghalang poker daripada pergi ke bawah tanah dan menarik unsur-unsur buruk. Pemain hari ini juga tahu bahawa mereka mesti berkelakuan dengan etika tertentu atau mereka akan ditendang keluar dan tidak dialu-alukan kembali.

Sebagai tambahan kepada sedozen atau lebih bilik poker di Portland, terdapat sedozen bar dan bar yang menawarkan kejohanan Texas hold’em pada malam tertentu. Pergaduhan akan berakhir apabila undang-undang diluluskan.

Pendapat awal oleh Peguam Negara Oregon memutuskan bahawa vendor permainan sosial hanya boleh dibayar sebagai panduan tetapi kini Jabatan Tenaga Kerja Oregon telah berhujah mereka harus dianggap sebagai pekerja melemparkan kedutan lagi di tempat kejadian dan menyebabkan pegawai bandar Portland berkata mereka akan mula menguatkuasakan undang-undang negeri berhubung perkara itu.

HB 2190 menerangkan permainan sosial sebagai “bermain, kecuali loteri, dalam kalangan pemain dalam isi rumah persendirian di mana tiada pemain rumah, bank rumah atau peluang rumah wujud dan tiada pendapatan isi rumah daripada mengendalikan permainan sosial.”

Pada masa ini tidak jelas apakah jenis keinginan Senat untuk rang undang-undang itu, atau sama ada ia akan meninggalkan jawatankuasa itu. Tiada mesyuarat jawatankuasa atau sesi tingkatan sedang dirancang untuk pengebilan. Pada awal kehidupannya, rang undang-undang 2013 yang diluluskan telah dipromosikan oleh bilik kad Washington dalam usaha terakhir untuk menghapuskan persaingan berdekatan. PokerAtlas mengira 41 bilik poker di Washington.

Play Now : https://mega888online.com/

Riki Ferdian

Jangan pernah menggunakan seseorang untuk melupakan seseorang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *